Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Follow-up/vervolgonderzoeken

Follow-up/vervolgonderzoeken

Van de continue registratie van gegevens zult u de komende jaren in de praktijk weinig merken.

Voor het wetenschappelijk onderzoek gekoppeld aan het Leidsche Rijn Gezondheidsproject, kan het zinvol zijn alle deelnemers of mensen met bepaalde kenmerken (hoge bloeddruk, hoofdpijn, vrouwen in de overgang, klachten van maagzuur, benauwdheid etc.) te vragen om mee te werken aan een vervolgonderzoek of apart deelonderzoek.

Als deelnemer aan het Leidsche Rijn Gezondheidsproject kan het voorkomen dat uw huisarts (die als enige u kan identificeren) u uitnodigt voor zo’n vervolg- of deelonderzoek. Het gaat dan om een onderzoek waarvoor extra informatie nodig is of waarvoor u zelf extra moet worden onderzocht. Met andere woorden onderzoek, waarvoor meer gegevens nodig zijn dan die uit het Individueel GezondheidsProfiel, de latere standaardregistratie door de huisarts en de vragenlijsten voor het LRGP.

Hoe vaak dat voorkomt, is onbekend omdat in de toekomst een ander onderzoek kan starten dat graag gebruikmaakt van de gegevens van het LRGP, of de bestaande gegevens van het LRGP wil uitbreiden. U kunt uiteraard altijd 'nee zeggen' tegen een vervolg- of deelonderzoek, zonder dat uw deelname aan het Leidsche Rijn Gezondheidsproject wordt afgebroken.

reclamebureau anno nu ifthen.nl