Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

08/06/2021

19/3/21 Inclusies LRGP gestopt, follow up gaat door

Per januari 2021 zijn de inclusies voor het Leidsche Rijn Gezondheidsproject (LRGP) gestopt. Dit betekent dat er geen nieuwe patiënten meer gevraagd worden om mee te doen aan LRGP.

Het LRGP includeerde ruim 20 jaar lang deelnemers voor een doorlopend onderzoek naar de gezondheid van inwoners van Leidsche Rijn. Er zijn veel gegevens verzameld over gezondheid en ziekte, waaronder medische geschiedenis, leefstijlfactoren en psychisch welbevinden. Nu de inclusies gestopt zijn, betekent het niet dat er ook een einde komt aan het gebruiken van de gegevens ter verbetering van de kwaliteit van zorg. De gegevens blijven bewaard binnen het Julius Huisartsen Netwerk (JHN), waar LRGP een onderdeel van vormt. Ook blijven de deelnemers gevolgd worden via de follow up gegevens, die worden verkregen door een continue koppeling met de door de huisarts geregistreerde gegevens in het medische dossier.

Het Julius Huisartsen Netwerk is een intensieve samenwerking tussen het Julius Centrum van het UMC Utrecht en ongeveer 80 huisartsenpraktijken verbonden aan het JHN. Onder de 80 huisartsenpraktijken vallen ook de 5 huisartsenpraktijken van de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG).

Naast gebruik van de bestaande gegevens zullen er ook weer nieuwe onderzoeken gestart worden waarbij patiënten die al deelnemen aan het LRGP, opnieuw gevraagd zullen worden mee te doen aan vervolgonderzoek. Patiënten zullen hiervoor persoonlijk benaderd worden.

reclamebureau anno nu ifthen.nl