Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

26/11/2015

Aan het woord: intakeverpleegkundige Ingrid Salomon

“In november 2014 ben ik gestart als intakeverpleegkundige voor het Leidsche Rijn Gezondheidsproject. Daarvoor heb ik verschillende functies gehad als verpleegkundige waarvan als laatste in de thuiszorg.

Met veel plezier werk ik voor dit project als intakeverpleegkundige. Dat betekent dat ik de bloedafnames doe en andere testjes. Boeiend om steeds andere mensen tijdens de intakes te zien: jong, oud, verschillende nationaliteiten en achtergronden.


Veel deelnemers geven aan dat ze 10-15 minuten een kleine moeite vinden om zo bij te dragen aan de wetenschap. Daarnaast vinden ze het fijn om inzicht te krijgen in hun gezondheidstoestand, zonder dat het ze extra geld kost.

Sommigen gaan ook zelden naar de huisarts; voor hen een mooie gelegenheid om onder andere toch eens hun bloedsuiker en cholesterol te laten meten. De uitslag sturen we per mail of post toe.

De meesten vinden de bloedafname een minder prettig idee, dus leid ik hun aandacht af en praten we over vakantie, studie, beroep of hobby’s. Sowieso leuk om mensen beter te leren kennen. Achteraf vinden ze het dan vaak meevallen en is het zo gebeurd.

Ik ben oprecht blij met iedere deelnemer en bedank hem of haar hartelijk hiervoor, want zo kunnen we mensen op korte en lange termijn van de beste zorgverlening voorzien. Ik hoop dat ik ook u binnenkort mag ontvangen bij de intake.”

reclamebureau anno nu ifthen.nl